Uništavači dokumenata papira - MG Electronic d.o.o. - IDEAL © 2020. All Rights reserved M.G. Electronic d.o.o.

Kako naručiti naše proizvode?

MG Electronic d.o.o. na svojim stranicama prezentira katalog proizvoda za poslovne korisnike s cijenama i osnovnim opisom uređaja. Za detaljnije informacije o uređajima, informacije o raspoloživosti, dobavljivosti i roku isporuke, dostavi ili preuzimanju, slobodno nas kontaktirajte i zatražite svoju informativnu ponudu.

Pošaljite nam e-mail

Pošaljite nam upit na info@mg-electronic.hr. Poslat ćemo Vam informativnu ponudu s detaljnijim karakteristikama uređaja, iskazanim rokom i načinom isporuke, te uputom za plaćanje.

Nazovite nas

Nazovite nas na 052/651-288. Poslat ćemo Vam informativnu ponudu s detaljnijim karakteristikama uređaja, iskazanim rokom i načinom isporuke, te uputom za plaćanje.

Ispunite formu

Pošaljite nam upit putem brze forme. Poslat ćemo Vam informativnu ponudu s detaljnijim karakteristikama uređaja, iskazanim rokom i načinom isporuke, te uputom za plaćanje.

70% VAŽNIH PODATAKA I DALJE SE ISPISUJE NA PAPIRU

Uništavači dokumenata dio su strategije zaštite osobnih podataka.

 GDPR Opća uredba o zaštiti osobnih podataka stupila je  na  snagu 25.05.2018., što znači da se sve obrade podataka moraju prilagoditi novoj zakonskoj regulativi, a svi dokumenti s osobnim podacima moraju biti očuvani, izbrisani ili uništeni!

Prema neslužbenim procjenama i dalje se 70% svih važnih podataka ispisuje na papiru u obliku nacrta, bilješki, računalnih ispisa i kopija. S obzirom na to da većina završi u uredskim kantama za otpad, postoji rizik izlaganja osobnih podataka kupaca, klijenata i partnera trećim osobama.

Dokumenti koji su potencijalni izvor zlouporabe podataka moraju biti uništeni, sukladno preporučenim sigurnosnim normama. Ne odlažite dokumente koji sadrže osobne, povjerljive ili tajne podatke u Vaš koš za otpadni papir. Umjesto toga preporučljivo je propisno ih uništiti!

Poštivanje potrebnim sigurnosnih zahtjeva kroz korištenje uništavača dokumenata zaštiti će Vas od plaćanja značajnih novčanih kazni, a isto tako zaštiti Vaš ugled i osigurati povjerenje Vaših klijenata!

IDEAL Shredders

IDEAL office shredders

Because personal information requires personal attention.

IDEAL Uništavač dokumenata LOGO

Cijene su izražene u eurima i kunama s PDV-om, prema fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53450kn.

PREUZMITE AKTUALNU BROŠURU

IDEAL Paper Shredders

Kako odabrati uništavač dokumenata za uredske potrebe?

Uništavači dokumenata najpopularniji su uređaji za uništavanje povjerljivih ili na drugi način osjetljivih dokumenata. Prilikom odabira istog vrlo je važno procijeniti vaše potrebe, te na temelju ključnih parametara kao što su kapacitet listova, volumen koša, oblik reza i dr. odabrati uređaj koji će adekvatno odgovarati vašim potrebama i zahtjevima. Jesu li vaše potrebe zahtjevne ili manje zahtjevne ovisiti će o broju korisnika koji će se koristiti uređajem, prosječnoj dnevnoj količini dokumenata za uništavanje, razini sigurnosti koja vam je potrebna i sl. U nastavku vam donosimo pregled ključnih karakteristika, kako bi vam olakšali odabir uređaja koji će adekvatno uništiti vaše povjerljive dokumente.

Uništavač dokumenata -MG Electronic d.o.o.

CUT TYPE / OBLIK REZA

Uništavači dokumenata klasificirani su prema obliku reza papira, a najčešći tipovi jesu strip-cut, cross-cut i micro-cut uređaji. Uređaji koji uništavaju papir strip-cut tehnologijom rezanja daju duge vertikalne komade papira, dok cross-cut tehnologija rezanja prilikom prolaza papira dodaje i horizontalne rezove kako bi u konačnici oblik otpada bio još manji. Uređaji sa micro-cut oblikom reza daju još veću razinu sigurnosti, pa Vaše dokumente pretvara u sitne čestice otpada.

  • STRIP-CUT tehnologija rezanja pretvaraju papir u desetke vertikalnih traka koje nalikuju na špagete. Uništene dokumente moguće je ponovno sastaviti, pa se ovi uređaji ne preporučuju ukoliko svoje podatke želite zadržati u potpunosti privatnima.
  • CROSS-CUT tehnologija rezanja daje veću razinu sigurnosti, jer papir pretvara u bezbroj komadića. Gotovo je nemoguće ponovno sastaviti dokument koji uništen pomoću cross-cut rezača pa su uređaji savršen izbor za povjerljive dokumente poput bankovnih izvoda, starih poreznih prijava, tajnih poslovnih dokumenata, zdravstvenih zapisa i drugih dokumenata sa osobnim i povjerljivim informacijama.
Kako odabrati optimalan uništavač dokumenata? Tehnika rezanja.

KAKO ODLUČITI IZMEĐU STRIP-CUT I CROSS-CUT TEHNOLOGIJE REZANJA?

Evo što trebate uzeti u obzir prilikom donošenja odluke:

  • BRZINA I PRODUKTIVNOST: Ukoliko primarno želite brz uništavač dokumenata svakako se odlučite za strip-cut tehnologiju rezanja. Takva vrsta uništavača u vertikalnom prolazu vrlo jednostavno papir pretvara u hrpu traka. Cross-cut uređaji jesu sporiji jer prilikom prolaza papira dodaju horizontalni presjek i uništavaju papir u male komadiće.
  • ODRŽAVANJE: Imajte na umu da uređaji sa cross-cut rezom zahtijevaju učestalije održavanje jer doslovno režu više, odnosno obavljaju zahtjevniji posao. Upute za uporabu Vašeg uništavača trebale bi sadržavati informacije o tome koliko je često potrebno nauljiti uređaj, no to je svakako nešto što je poželjno redovito obavljati.
  • SIGURNOST: Kako vam je potreban uređaj koji će uništiti vaše privatne i/ili poslovne dokumente, sigurnost je jedna od najvažnijih stavki koju je potrebno razmotriti pri odabiru adekvatnog uništavača. Uređaji sa cross-cut tehnologijom rezanja neupitno nude najveću razinu sigurnosti, jer vaše dokumente mogu uništiti u bezbroj komadića koje je gotovo nemoguće rekonstruirati. Vaši su podaci na taj način potpuno sigurni.
  • CIJENA: Što je veća razina sigurnosti, to će cijena uređaja biti viša.

SECURITY LEVEL / RAZINA SIGURNOSTI

Sigurnost je jedna od najvažnijih stavki koju je potrebno razmotriti pri odabiru adekvatnog uništavača. Ljestvica sigurnosti sastoji se od 6 razina sigurnosti, od kojih je šesta ujedno i najviša razina sigurnosti. Ukoliko vaša tvrtka dokumente treba jednostavno uništiti, prva razina sigurnosti biti će dovoljna. No ukoliko posjedujete osjetljive dokumente sa povjerljivim i osobnim podacima, razmotrite više razine sigurnosti kako slijedi:

Kako odabrati uništavač dokumenata? Razina sigurnosti.

CAPACITY / KAPACITET

Kapacitet uništavača odnosi se na broj listova koje uređaj u jednom prolazu može uništiti. Ponuda uređaja je raznolika, a odabir ovisi o broju korisnika i prosječnoj količini dokumenata koje je potrebno uništavati.

  • OSOBNI ILI STOLNI UNIŠTAVAČI: Ovo su najmanji uništavači dokumenata predviđeni sa kućnu i osobnu upotrebu, no mogu se koristiti i u malim uredima za ne pretjerano zahtjevne potrebe. Ovi uređaji obično mogu uništiti do 10 listova u jednom prolazu.
  • UREDSKI UNIŠTAVAČI: Adekvatan su odabir za uredsko poslovanje u manjim radnim grupama. Ovi uređaji obično mogu uništiti 20 do 30 listova u jednom prolazu.

ZNAČAJKE SIGURNOSTI

Uništavači dokumenata koriste snažne oštrice pa bez sumnje mogu biti vrlo opasni. Svakako želite odabrati uređaj koji je siguran za upotrebu, pa obratite pozornost na neke od sigurnosnih značajki. IDEAL uništavači dokumenata izuzetno su sigurni za korištenje zahvaljujući sigurnosnom poklopcu (PATENTED SAFETY FLAP) koji elektronički upravlja uvlačenjem papira te na taj način štiti vaše prste od izravnog dodira sa oštricama rezača.

RAZMOTRITE ANTI-JAM TEHNOLOGIJU

Bilo da unosite jedan ili više dokumenata u ulagač, postoji mogućnost da se papir zaglavi. Anti-jam funkcionalnost ograničiti će problem zaglavljivanja papira te umanjiti nepotrebne frustracije. Što više papira uništavate, to je veća vjerojatnost da će se dogoditi problem zaglavljivanja papira, pa je preporučljivo je odabrati uređaj sa anti-jam tehnologijom ukoliko uništavate puno papira.  Neki od IDEAL modela uništavača dokumenata dolaze sa SSC – SMART SHRED CONTROL funkcijom, koja umanjuje rizik zaglavljivanja papira.

KOJE DRUGE MATERIJALE IMATI POTREBE UNIŠTAVATI?

Postoji veliki izbor uništavača dokumenata koji osim papira mogu uništavati i druge materijale kao npr. spajalice koje ne tako rijetko ostaju na našim dokumentima. Uredski uništavači mogu uništiti čak i bankovne kartice, a profesionalniji uređaji čak i medije poput CD-a i DVD-a. Ukoliko ste zainteresirani za nabavu uređaja koji osim papira može uništavati i spomenute predmete, prije kupnje dobro se raspitajte jeli uređaj predviđen za takve radnje.

ZATRAŽITE NAŠU PREPORUKU

__________
_______

052/651-288

Kontaktirajte nas radnim danom od 8 - 15h

info@mg-electronic.hr

Kontaktirajte nas od 0-24

Ulica Marsovog Polja 10, Pula

Posjetite nas radnim danom od 8 - 15h

CIJENE SU IZRAŽENE U EURIMA I KUNAMA S PDV-OM, prema fiksnom tečaju konverzije 1 EUR = 7,53450kn. CIJENE SU INFORMATIVNOG KARAKTERA, podložne promjenama bez prethodne najave. NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje unaprijed (bankovni prijenos) temeljem predračuna. ISPORUKA: (1) Dostava dostavnom službom prema važećem cjeniku; (2) Samostalno preuzimanje u poslovnici.  M.G. ELECTRONIC D.O.O. ne garantira da neke specifikacije nisu pogrešno navedene. FOTOGRAFIJE UREĐAJA su informativnog karaktera i ne moraju u potpunosti odgovaraju stvarnom izgledu proizvoda.  AŽURIRANO: 01 mj./2023