Zatražite našu preporuku

Ponuda tintnih i laserskih pisača zaista je raznolika, te oni obzirom na dostupne funkcije i različite karakteristike ne odgovaraju svakoj skupini potrošača. Ispunjavanjem upitnika mi ćemo dobiti potrebne informacije, a Vi savjet za odgovarajući uređaj!

__________
_______

TINTNI PISAČI Vrlo lako možemo vizualizirati rad tintnih pisača. Tinta se ubrizgava na površinu papira u sitnim, mikroskopskim točkicama koje čine sliku. Takva preciznost čini tintne pisače idealnima za ispis fotografija. Tintni ispis u većini slučajeva nije vodootporan, i vrlo često tintni ispisi vremenom izblijede. LASERSKI PISAČI Laserski pisači uobičajeni su u uredima zbog brzine ispisa, te kvalitete i trajnosti ispisa. Laserski pisači koriste toplinu kako bi se toner (prah) „zapekao“ na papir. To su najbolji pisači za dokumente jer daju vrlo oštar ispis, te tekst izlazi vrlo brzo i kristalno jasno. BRZINA ISPISA? Kada govorimo o brzini ispisa, laserski ispis je nepobjediv. Čak i od jeftinijih laserskih uređaja možete očekivati ispis brzine do 20 stranica u minuti.  A sa profesionalnijim uređajima postiže se prosječna brzina od 30/40 stranica u minuti. TROŠKOVI? Tintni pisači jeftiniji su u odnosu na laserske pisače, a to vrijedi I za njihov potrošni materijal, odnosno tinte. Međutim, tintni pisači imaju značajno veći trošak po stranici. Dok prosječne tinte ispisuju po nekoliko stotina stranica, toneri ispisuju i po nekoliko tisuća stranica. ZAKLJUČAK ? Vođeni dosadašnjim iskustvom poslovnim korisnicima preporučujemo laserske pisače zbog svoje dugotrajnosti, brzine i kvalitetnog tekstualnog ispisa. Naravno, ponuda je raznolika pa valja biti pripaziti i u obzir uzeti dostupne funkcije i cijene potrošnog materijala.

Koja je razlika između tintnih i laserskih pisača?

Što s otpadnim tonerima i tintama?

Jeste li znali … da toneri i tinte prema klasifikaciji otpada spadaju u opasni otpad?

Neke procjene govore da se tijekom godine u svijetu proda više od 1,2 milijarde novih tonera od kojih gotovo 60% završi na odlagalištima otpada (http://recikliraj.hr/recikliranje-tonera-za-pisace).
TONERU ODLOŽENOM NA NEPROPISANI NA
ČIN POTREBNO JE 450-500 GODINA ZA RAZGRADNJU ! Iskorištene tonere i tinte za pisače nije dozvoljeno odlagati zajedno s ostalim otpadom iz domaćinstva, već ga je potrebno izdvojiti i predati ovlaštenim sakupljačima. Time omogućujemo pravilno zbrinjavanje i  recikliranje tonera za pisače, brinemo o okolišu i vrijednim prirodnim resursima.